Samenwerking Socomec & Quintess

Hoe is Quintess te werk gegaan?

Vanuit de hoofdmeter wisten we al wat het totaal verbruik van het pand was maar om vanuit de meterdata gerichte acties te kunnen nemen om het verbruik te beheersen moeten ook alle afgaande groepen in de HKL worden voorzien van communicatieve kWh-meters. Daarnaast hebben we er ook voor gekozen om alle verdeelkasten op de verdiepingen van kWh-meters te voorzien om ook het ‘lokale’ verbruik inzichtelijk te maken.

In totaal kwam het neer op 9 hoofdgroepen in de HKL variërend van 63A tot 160A en 11 stuks verdeelkasten op de verdiepingen van 63A.
Belangrijk voor ons was dat alle meterdata in het Gebouw Beheers Systeem, in dit geval een Priva BlueID systeem, gepresenteerd kon worden om daarna niet alleen de data in tabellen op te slaan maar vooral om het verbruik te monitoren, te bewaken op afwijkingen en om uiteindelijk installatiedelen zoals koelmachines, warmtepompen en luchtbehandeling efficiënter in te gaan zetten om de opgewekte stroom maximaal te benutten.

Om hiervoor de juiste meters en componenten te selecteren hebben we, vanwege hun technische expertise, Socomec benaderd ons hierin te adviseren. Onze wens om alle meters, zowel in de HKL als de meters in de verdeelkasten, middels een datanet verbinding in het GBS te implementeren was de rode draad in het selectie verhaal. Na een aantal positieve gesprekken met de adviseur van Socomec is er uiteindelijk gekozen voor het DIRIS Digiware systeem. Een modulair opgebouwd systeem dat klant specifiek ingericht en geconfigureerd kan worden en via MODbus communicatie, eenvoudig is uit te lezen. Hierdoor zijn de gegevens van deze kWh-meters eenvoudig te implementeren in het Priva BlueID GBS.

Meer nieuws