Energiemanagement

Maatregelen kunnen nemen voor energiebesparing

Uit onderzoek blijkt dat momenteel ruim 90% van de energie die we wereldwijd gebruiken, afkomstig is van fossiele brandstoffen. Het gebruik hiervan levert vervuiling op en dat zorgt voor het welbekende broeikaseffect. Daarom is het noodzakelijk om zuinig en efficiënt met energie om te gaan. Ook voor het in stand houden van een comfortabel binnenklimaat van onze gebouwen. Dat begint met een helder inzicht in het verbruik, waarna er maatregelen genomen kunnen worden voor energiebesparing.

Energiemonitoring en energiebeheer

Quintess is u met beide aspecten, energiemonitoring en energiebeheer, graag van dienst. Wij verzamelen, om te beginnen, data over het energiegebruik van een gebouw en de gebruikers ervan. Door deze data te analyseren kunnen patronen herkend en besparingsmogelijkheden geïdentificeerd worden. Daarna volgt het opstellen van energiebesparende maatregelen en technische optimalisaties van gebouwgebonden installaties.

Een eerste analyse levert de meeste maatregelen op met een geringe investering. Daarnaast wordt er ook inzicht gegeven in eventueel grotere investeringen die nodig zijn en welke besparing (lees terugverdientijd) deze maatregelen met zich meebrengen.

Bekijk andere diensten van Quintess

Alle diensten

Advies

Elke situatie vraagt om een nieuwe aanpak. U kunt erop vertrouwen dat u, in welk project ook, altijd een goed technisch advies krijgt.

Lees meer >

Projectmanagement

Een goed ontworpen, uitgevoerde en ingeregelde meet-en regelinstallatie levert gemak, comfort en besparingen op. Wij verzorgen het gehele traject.

Lees meer >

Onderhoud & service

Altijd een perfect werkende installatie? Quintess zorgt voor het juiste onderhoud & service met een persoonlijke aanpak, één aanspreekpunt en deskundig advies.

Lees meer >